Alle verschillende hockeysticks op een rij!

Als je gaat hockeyen wil je natuurlijk altijd over het beste materiaal beschikken. Het belangrijkste onderdeel van je uitrusting is je hockeystick. Zonder een stick kun je natuurlijk niet hockeyen en je kunt natuurlijk niet scoren zonder hockeystick! Adidas hockeysticks  zijn dan ook een goede aanrader om te kopen, omdat je daar de mooiste goals mee kan maken!

 

Adidas hockeysticks

 
Adidas heeft kwalitatief goede en mooie hockeysticks, allemaal te vinden op hockeypoint.nl! De Adidas hockeysticks zijn in verschillende maten en kleuren te koop, maar wanneer heb je wat voor soort stick nodig? Sticks verschillen namelijk qua stugheid door de samenstelling en materiaalsoort waaruit de hockeystick bestaat. Er zijn drie verschillende sticks: de soepele, allround en stijve sticks. Niet iedere hockeystick is dus hetzelfde zoals je ziet!

 

Welke stick?

 
Als eerste heb je de soepele hockeysticks, waar weinig tot geen carbon (een speciale materiaalsoort) in is verwerkt. Hierdoor kan de hockeystick makkelijker buigen. Doordat de hockeystick makkelijker kan buigen heb je meer gevoel met de bal, maar je kan wel minder hard slaan. Deze sticks worden vaak gebruikt door kinderen of volwassenen die pas net begonnen zijn met hockeyen. Je hebt ook nog andere soorten hockeysticks, zoals de allround sticks, die voor bijna de helft bestaan uit carbon. Met deze sticks kun je al best wel hard schieten. De meeste mensen die deze hockeysticks gebruiken zitten al best wel lang op hockey. Tenslotte heb je nog de stugge of stijve sticks. Hier zit voor meer dan de helft aan carbon in de stick verwerkt. Daardoor kun je hard en precies slaan met de stick, ook omdat de stick minder buigt. Je hebt wel veel techniek nodig om de bal met deze stick onder controle te kunnen houden. Het gevoel is minder en ballen ketsen verder van de stick af. Veel professionele hockeyers kiezen voor een stugge stick, omdat ze natuurlijk goed kunnen hockeyen en veel techniek hebben om de bal onder controle te kunnen houden. Wie weet speel je later ook wel met zo’n soort hockeystick als je ook professional wordt!

 

Gewicht en lengte

 
De sticks wegen ook niet allemaal hetzelfde: extra light hockeysticks wegen zelfs minder dan 500 gram! Light hockeysticks wegen tussen de 500 en 600 gram en medium hockeysticks wegen meer dan 600 gram. De meeste hockeyers spelen met een light stick omdat ze dat het fijnst vinden. Daarnaast is de lengte van de stick ook belangrijk. Met een te korte stick buig je teveel voorover en is de kans groot dat je over de bal heen slaat, terwijl je met een lange stick te snel de grond inslaat en je een verkeerde techniek aanleert. Het is dan ook slim om goed te kijken welke stick bij het beste bij je past. Adidas heeft een grote collectie in hockeysticks en biedt voor jou de beste stick op maat. Met de hockeysticks van Adidas heb je zeker een mooie hockeystick van goede kwaliteit!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *