De Jeugd

De onbevangenheid van een kind is een waardevol gegeven. Blindelings vertrouwen zijn op hun ouders en/of andere opvoeders. Rust, orde en regelmaat zijn van die woorden die dan toch telkens weer terugkeren als het over de opvoeding van kinderen gaat.

In deze hectische tijd, waarin er veel van hun flexibiliteit verwacht wordt, misschien wel des te meer. Het geeft ze immers de kans zichzelf te ontwikkelen op de manier die wij als volwassenen graag zien.

Stabiliteit hoort daar dus bij en dit wordt met oog op het pedagogische klimaat, waar het kind, of het nu de kinderopvang is of school, mee te maken krijgt. Als dit allemaal op elkaar aansluit en het kind niet in verwarring wordt gebracht mag je wel zeggen dat je als ouder er alles aan doet om je kind zo veilig mogelijk volwassen te laten worden.

Bent u op zoek naar een kinderdagverblijf in Breda of een kinderdagverblijf in Oosterhout? Kijkt u dan eens op de site van Kinderdagverblijf Pluk de Dag!

Niets is zo belangrijk voor een mens als kunnen terugkijken op een prettige, veilige jeugd. De jeugd ligt immers aan de basis van waaruit veel voortvloeit in het latere leven. Problemen in de prille jaren van een kind kunnen heftige gevolgen hebben, die geen enkele ouder voor zijn kind wenst.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *