De juiste basisschool voor jouw kind kiezen

Is jouw kindje drie jaar, dan moet jij hem of haar binnenkort in gaan schrijven bij een basisschool. Welke school het wordt, kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Lees in deze blog waar je rekening mee moet houden bij het vinden van de juiste basisschool.

 

Basisschool in de buurt

Veel mensen kiezen de basisschool die het dichtst bij hun woning gelegen is. Toch is het verstandig om goed na te denken over de keuze voor een basisschool. Het is natuurlijk prettig als de basisschool bij jullie in de buurt gevestigd is. Dit scheelt elke dag veel tijd. Wellicht kan je op deze manier wel lopend naar school. Ook zullen er veel kinderen uit de buurt op deze basisschool zitten, hierdoor zal jouw kind dus veel vriendjes en vriendinnetjes in de buurt maken. Dit is natuurlijk erg leuk. Dit zijn allemaal leuke en praktische redenen om voor de basisschool bij jou in de buurt te kiezen.

 

Hoe scoort de basisschool?

Naast de locatie van de school is het ook verstandig om te kijken naar de manier van lesgeven. Sluit dit aan bij hoe jij het graag zou zien. Is het een openbare school of juist niet? Als jij bijvoorbeeld niet gelovig bent, wil je dan dat jouw kind naar een openbare school gaat of vind je het geen probleem als hij of zij bijvoorbeeld ook het kerstverhaal meekrijgt op school. Alle basisscholen worden regelmatig getest en op internet kan je terugvinden hoe jouw basisschool gescoord heeft. Dit is uiteraard niet geheel onbelangrijk.

 

Basisschool
Het kiezen van de juiste basisschool kan een lastige beslissing zijn

 

Verschillende lestijden

Ook zijn er steeds meer scholen die een continurooster hanteren. Dit is een belangrijk punt om mee te nemen bij het maken van de keuze. Als jij bijvoorbeeld niet thuis kunt zijn na schooltijd, dan zal er opvang geregeld moeten worden voor jouw kind. Als jouw kind op een school komt met een continurooster, dan zal de opvang na school langer zijn, dan wanneer de school geen continurooster heeft.

 

Volg je gevoel bij het kiezen van de juiste basisschool

Als je uit meerdere basisscholen kunt kiezen, is het verstandig om vooraf met jouw kind op de scholen te gaan kijken. Doe dit vooral onder lestijd, dan kan je heel snel aanvoelen of de school fijn voelt of juist niet. Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel bij de basisschool hebben.

Succes met het maken van de juiste keuze!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *