Een leuk kinderattribuut voor in je tuin

Een trampoline is een hulpmiddel dat gebruik maakt van tal van spiraalveren om een ​​stuk stevig doek tussen een stalen frame te spannen. De ‘springmat’ of ‘trampolinebed’ is het doek waarop gebruikers springen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de stof helemaal niet elastisch. De elasticiteit wordt geproduceerd door de veren die het met het frame verbinden en potentiële energie opslaan. Trampolines worden door mensen van alle leeftijden gebruikt voor zowel recreatieve als competitieve doeleinden. Jekinderen zullen dol zijn op een trampoline zoals een Salta trampoline in de tuin, want de meeste kinderen vinden het heerlijk om rond te springen.

Welke voordelen biedt trampolinespringen?

Springen op een trampoline wordt vaak ‘rebounding’ genoemd. Het is eigenlijk een low-impact cardiovasculaire training. Er zijn veel voordelen aan rebounding. Het helpt de spieren van de rug, benen, billen en buik te verbeteren. Rebounding activeert ook de diepe kernspieren die de heupgewrichten ondersteunen en incontinentie helpen voorkomen. Uw lichaam kan door rebounding ook gifstoffen, ziektekiemen, dode cellen en ander afval verwijderen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de motorische vaardigheden in het algemeen, met name balans en coördinatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de botgroei, botsterkte en dichtheid te verhogen. De botten worden licht samengedrukt wanneer je springt, waardoor ze sterker worden. Daarom, als je osteoporose hebt, kan het een uitstekende oefening zijn om te doen. Dit alles zou iedereen moeten overtuigen, dus ga trampolines kopen voor jezelf en je kinderen.

Een kind op een trampoline

Welke eigenschappen moet een minitrampoline hebben?

De poten van de trampoline moeten sterk en stevig zijn om terug te kunnen terugveren. Meestal varieert de omtrek van 90 tot 120 cm. Ten minste 99 tot 115 kg volwassen gewicht moet erdoor kunnen worden ondersteund. Grotere trampolines kunnen waarschijnlijk meer gewicht dragen. Een andere uitstekende eigenschap is de stille werking, wat betekent dat de veren geen geluid maken wanneer je springt. Als je niet veel ruimte hebt, kun je misschien denken aan een opvouwbaar type dat eenvoudig op te bergen is. Bovendien hebben sommige minitrampolines een handgreep, wat handig is als je een beginner bent. Sommige tramplines hebben zelfs een ingebouwde tracker waarmee je het aantal sprongen per minuut en de hoeveelheid verbrande calorieën kunt bijhouden.

Wat moet je doen om je kinderen te beschermen?

Het is een goed idee om de arts te raadplegen voordat je een trampoline voor je kinderen koopt. Dit soort oefeningen is mogelijk niet geschikt voor kinderen als ze eerdere operaties hebben ondergaan of andere gezondheidsproblemen hebben. Zorg ervoor dat de trampoline goed functioneert en op een stevige ondergrond staat om het risico op vallen of ander letsel te minimaliseren. De trampoline moet van de muur en het meubilair worden verwijderd. Houd voor meer stabiliteit en balans rekening met de aanschaf van een trampoline met handgrepen. Als de kinderen pijn, kortademigheid of andere gezondheid gerelateerde waarschuwingssignalen ervaren, stop dan meteen met springen. Na de eerste paar keer een minitrampoline te hebben gebruikt, kunnen je kinderen zich een beetje licht in het hoofd of duizelig voelen. Ze moeten dan meteen stoppen met trainen als dit het geval is. Neem contact op met de arts als deze aandoeningen langer aanhouden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *