Een tweede kindje?

Ben je in verwachting van een tweede kindje? Gefeliciteerd! Als ouder komt er een hoop kijken bij een tweede kind. Het oudste kindje is namelijk niet gewend om minder aandacht te krijgen dan voorheen. Hoe ga je hier als ouder goed mee om? Hoe verdeel je je aandacht goed?

Betrek je kind bij de zwangerschap!

Betrek je eerste kindje spelenderwijs bij de zwangerschap. Zo zorg je ervoor dat het bij hem of haar ook gaat leven. Met een babypop kun je spelenderwijs ook je eerste kindje voorbereiden op zijn of haar broertje of zusje. Samen kun je de pop aankleden, verschonen, in bad doen, liedjes zingen en noem maar op. Doe met de pop en je eerste kindje samen wat je ook met je tweede kindje zou doen. Zo ben je op een leuke manier bezig met de komst van je nieuwe kindje!

Wees voorbereid!

Zelf ben je helemaal in de wolken tijdens de verwachting. Er komt een nieuwe baby! Vergeet alleen niet dat je kind hier niet altijd meteen hetzelfde over denkt. Kinderen kunnen namelijk vreselijk jaloers zijn. “Wanneer gaat de baby weer weg? Hij neemt mijn plaats in!” Soms zie je ook dat kinderen terugvallen in hun ontwikkeling. Ze worden opstandig. Bij het nieuwe baby’tje wordt namelijk ook alles gedaan, deze wordt aangekleed en eten gegeven. “Waarom moet ik wel zelf eten en die nieuwe niet?” Probeer het te accepteren en ga er zo goed mogelijk mee om, des te sneller is deze periode weer over. Dit gedrag bij kinderen is namelijk gelukkig maar tijdelijk!

Wat zijn jouw ervaringen tijdens de tweede zwangerschap?

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *