Gemotoriseerd kinderspeelgoed steeds populairder

Door het succes van Formule-1 coureur Max Verstappen wordt gemotoriseerd kinderspeelgoed steeds populairder. Maar wat voor regels gelden er voor kinderquads? Mag je ermee op de openbare weg?

Wat is een kinderquad?

Een kinderquad, ook wel miniquad genoemd, is een kleinere en lichtere versie van de originele quad. Deze quad gaat vaak ook minder snel. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Elektrisch en met een verbrandingsmotor.

Met een gewone volwassen quad mag je de weg op mits je een kenteken hebt. Maar een kinderquad mag niet de openbare weg op.

49cc tot 150cc

Kinderquads zijn er in veel soorten en maten. Van 49 cc tot en met 150 cc. De kinderquads met 49 cc kunnen ongeveer 45km/h. De varianten met 150 cc kunnen wel tot 65km/h. Dit is vaak voor de wat oudere kinderen. Je hebt ook elektrische quads, deze gaan tot 25km/h.

quads voor kinderen
Regels kinderquads

Motorpromo: kinderquad specialist

Om te kijken welke quad bij u past, en om eventueel over te gaan tot een koop, kunt u terecht bij MotorPromo.nl. Zij hebben veel technische kennis en ervaring met (kinder)quads. Ook hebben zij zelf een breed assortiment met E-Bikes, Scooters, Dirtbikes en meer.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *