Kinderen die buitenspelen

Kinderen die buitenspelen. Het lijkt erop dat de afgelopen tien jaar er een hoop is veranderd. Speelpleinen zijn steeds vaker verlaten, kinderen voetballen minder op pleintjes. Er wordt tegenwoordig meer aandacht besteed aan kinderen die overgewicht hebben. De overheid heeft zelfs gesteld dat kinderen op scholen te weinig beweging hebben. Het aantal uren lichamelijke opvoeding moet daarom ook omhoog worden geschroefd.

Waarom sporten kinderen minder?

Een vraag die gesteld kan worden is de volgende: Waarom sporten kinderen steeds minder? Deze vraag is vrij eenvoudig te beantwoorden. De ontwikkeling van de technologie heeft de kinderen in de ban genomen. De Playstation, Xbox, smartphones (het liefste iPhones), tablets, computers en Wii’s hebben de volledige aandacht gekregen. Een potje FIFA op een console doen zelf liever dan een potje 1-1 voetballen op straat. Het liefst pakken ze hier een paar zakken chips en een fles cola erbij. Hun middag is dan weer helemaal goed.

Wat kan hier aan worden gedaan?

De rol van de ouders is hierin heel erg belangrijk. Ouders zijn minder streng geworden. Wanneer er een kind slechte cijfers haalde een aantal jaar geleden, kreeg de kind hiervan de schuld. Tegenwoordig is het de schuld van de docent. Een omgekeerde wereld natuurlijk. Daarom moeten ouders zichzelf eens goed in de spiegel kijken en zichzelf afvragen waarom hun kind dikker, of luier is dan een ander. Stel daarom jezelf de volgende dingen voor: maximaal 1 uur per dag achter een tablet of console. De rest van de dag lekker buitenspelen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *