Op welke manieren kan een mediator jouw scheidingsgeschillen oplossen met kinderen in het spel?

Scheiden is jammer genoeg een zeer moeilijke levenservaring. Het is maakt het alleen moeilijker dat los van het feit dat jij en je partner hier niet meer met elkaar zien zitten vaak komen er nog vele geschillen bij. Dit is ook wel natuurlijk aangezien een huwelijk voornamelijk wordt ontbonden juist omdat de paar het niet meer ziet zitten met elkaar en stappen wil ondernemen om de relatie te beëindigen. Mediator tijdens scheiding, kan hierbij wonderen doen, je kan het zien als een vorm van koppels therapie alleen zijn hierbij de doelen anders, namelijk: het ontbinden van de relatie met uitgangspunten, verdeling van gedeeld vastgoed, partner alimentatie, en misschien een omgangregeling wanneer het komt op de kinderen. 

Met een mediator scheiden kan verschil tussen respectievelijk verlaten t.o.v. verhitte situatie 

Mediator tijdens scheiding is echt een benodigd element van deze fase van de relatie. Iets wat we geleerd hebben uit de globale financiële crisis van 2008 is dat alles niet transparant en verzekerd kan uitpakken voor een ieder. Het proces van scheiden kan misschien serieus verhit raakt, het is namelijk toch ook dat je partner en jij niet meer in overeenkomst zijn met je partner. Het idee van naar een rechtbank gaan kan ook een beetje hard zijn, hierbij kunnen wij vrijwel zeggen dat al het vertrouwen tussen de partners weg is, wat wel nodig voor het correct opdelen/inventariseren  en bespreken van gemeenschappelijke kwesties. 

Vanuit gemeenschappelijk belang een gemeenschappelijk oplossing

Mediator tijdens scheiding biedt oplossingen die gemaakt en bedoel zijn om het gemeenschappelijk interesse van de beide te partijen de respecteren, en dus daarbij strikt onpartijdig blijft, deze onpartijdigheid is wat zeer aansprekend was voor velen die het scheidingsproces hebben doorstaan, met een Mediator scheiden was hiervoor de beste keus omdat in tegen stelling tot met een advocaat scheiden, Mediator scheiden presenteert minder drastische of wettelijk inhoudend en later ingrijpende middelen, of financiële compensatie.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *