Speeltoestel voor in het water

Als een kind bang is voor water, kan zelfs een bad geven een heuse strijd leveren. Hoewel je misschien nooit de precieze oorzaak van deze angsten, is het waarschijnlijk te wijten aan een nieuwe ontwikkelingsfase en het bewust worden van deze minder vertrouwde omgeving. Het helpen van je kind te overwinnen van een angst voor water, is door deze routine vooral leuk te maken!

Het maakt niet uit welk speelgoed voor in bad je kiest, het is belangrijk om een paar algemene tips in gedachten te houden:

Blijf weg van die bad speeltje met die kleine gaten aan de onderkant. Keer op een keer raakt water daar gevangen en is het is bijna onmogelijk om eruit te komen. Dat betekent dat je net een broedplaats voor schadelijke bacteriën en schimmels hebt ingeschakeld voor uw onschuldige dreumes.
Daarom is het ook belangrijk om uw water speeltoestel goed te laten drogen en ze regelmatig goed te reinigen met het geven van hun eigen bad met water en zeep.

Enkele voorbeelden
Mini 3D bad puzzels zijn super schattig en dragen bij tot het ontwikkelen van de motorische vaardigheden. Door de stukjes in elkaar te zetten, creëert je kind verschillende figuurtjes. Koop ze aan in een niet-water opsorberend materiaal.

Stapelbare bootjes verrijken dan weer de fantasie: schippertje spelen, water scheppen, spelen maar, kapiteintje

Uiteraard bestaan er ook grote interactieve constructies en complete speelsets.
Let hierbij dat veiligheid en hygiëne opwegen tegen een budgetvriendelijke prijs.
Sowieso blijft het baden een gevaarlijke bezigheid waarbij ouders hun ukje geen seconde uit het oog mogen verliezen…

Andere speeltoestellen in het water

Nu je een idee hebt over de andere zaken die je kan gebruiken als speelgoed in bad, zijn er ook nog genoeg speeltoestellen in het water wanneer je naar een zwembad gaat. Denk hierbij aan glijbanen, maar ook bijvoorbeeld paddestoelen waar water uitkomt. Hier moet ook goed opgelet worden van welk materiaal ze worden gemaakt. maar daar zorgt Pooljoy.nl voor, een van de fabrikanten van speeltoestellen in water.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *