Tikkertje werd vroeger al op het schoolplein gespeeld, en is zelfs in 2015 nog steeds een leuk tijdverdrijf. Om variatie aan te brengen in de tik spellen, wordt er in deze blog verschillende vormen van tikkertje benoemd.

Verschillende vormen tikkertje

Tikkertje in het bos, er worden twee teams gemaakt, waarvan de kinderen uit team één zich verspreid door de ruimte opstellen als boom. De overige kinderen gaan tikkertje spelen, waarbij ze hun uiterste best doen om niet getikt te worden, of geraakt worden door een boom. Als dit gebeurt dan worden de kinderen zelf ook een boom.

Tikkertje verkeerd, een speels tikspel waarbij er twee tikkers zijn die elkaar de hand geven, maar om het moeilijker te maken geven ze elkaar beide dezelfde hand, of beide rechts, of beide links.

Toneel tikkertje, een tikspel waarbij fantasie van de kinderen geprikkeld wordt. Er is één tikker, en de andere kinderen moeten deze tikker proberen te ontwijken worden ze alsnog getikt dan moeten ze een rol aan nemen die van te voren is afgesproken. Bijvoorbeeld: Rondlopen als een robot, of een dier nadoen.

Verschillende vormen tikkertje, welke leeftijd

Tikkertje kan gespeeld worden vanaf 4 jaar tot ruim op latere leeftijd. Door het spelen van verschillende vormen tikkertje worden kinderen elke keer opnieuw uitgedaagd. Er zijn inmiddels honderden verschillende tikspellen.