Tips voor een kindvriendelijke vakantie in Spanje

Spanje is al jaren een populair vakantieland onder Nederlanders en voor elk gezin is er wel een geschikte vakantie te vinden. Er zijn zowel kindvriendelijke vakanties te vinden voor zowel oudere als jongere kinderen. Familievakanties met bijvoorbeeld aquaparken, leuke campings, uitgaansmogelijkheden, strand en natuurlijk een stuk cultuur met een trip naar bijvoorbeeld Barcelona, San Sebastian of Valencia. We proberen je te voorzien van extra informatie over Spanje, de beste vakantietijden, enkele tips en een aantal leuke kindvriendelijke campings in Spanje.

Beste vakantieperiode Spanje

Spanje is eigenlijk het hele jaar goed aan te doen, in het najaar en in de winter is de zogezegde winterzon goed op te zoeken en in de zomer is het vaak zeer aangenaam weer om het strand op te zoeken en valt er goed af te koelen in één van de vele aquaparken in Spanje. Midzomer is een stedentrip met kinderen wel vaak af te raden i.v.m. de hitte. Verschil in klimaat van Spanje speelt natuurlijk ook nog wel een rol bij de keuze van bestemming in Spanje. Hoe verder men naar het zuiden trekt hoe groter de kans op goed weer is vroeg in het seizoen.

Wat maakt Spanje een kindvriendelijke vakantie?

Spaanse campings en dergelijke bestemming zijn vaak zeer kindvriendelijk ingesteld en ten opzichte van Frankrijk is er eerder in het seizoen al sprake van goed ‘vakantieweer’. Steden als Barcelona zijn goed te bereiken en veel aquaparken en zwembaden als PortAventura die daar bij in de buurt gelegen zijn, kunnen voor een aangename afwisseling zorgen. Kinderen worden vaak enthousiast van de relatieve vrijheid van campings, veel leeftijdsgenoten, vaak is er veel te doen en zijn de faciliteiten voor een leuke vakantie voor de kinderen zeker aanwezig. De aanwezigheid van sportvelden, entertainment teams en zwembaden zorgen ervoor dat kinderen niet snel verveeld kunnen raken.

Kindvriendelijke campings in Spanje

We hebben een aantal aanraders geselecteerd met het oog op de kindvriendelijkheid van campings en wat er verder in de buurt te doen is.

1. Camping Cambrils Park, Salou

Één van de grote aanraders voor campings voor kindvriendelijke vakanties in Spanje is de Camping Cambrils Park gelegen nabij Salou. Deze familiecamping beschikt onder meer over een tropisch zwembad, een minigolfbaan, voetbal- en basketbalvelden. ‘s Avonds is er veel te doen in Salou. Een andere mogelijkheid is om vanuit deze camping Cambrils Park door te reizen naar Barcelona wat in de buurt gelegen is en waar veel leuke dagtrips aan te besteden zijn. Ook is er met het ParkAventura waterpark in de buurt de mogelijkheid voor wat afwisseling (bekijk hier een overzicht met de meest populaire resorts met waterparken). Ook is er een strand op 1 km afstand. Meer informatie over deze camping?

2. Camping Park Playa Bara, Roda de Bara

Voor Camping Park Playa Bara in de buurt van Roda de Bara geldt ongeveer hetzelfde als camping Cambrils Park, ook hier is een leuke mix van faciliteiten voor kinderen aanwezig met een geweldig zwembad, een strand in de buurt, veel sportfaciliteiten, de mogelijkheid tot watersporten al met al een erg levendige familie- en kindvriendelijke vakantie bestemming. In de Spaanse arena is altijd wat te doen, er is een goed restaurant op de camping en naast het schitterende zwembad met veel glijbanen en ander vermaak is een groot zonneterras te vinden. Ook de familie camping Park Playa Bara is in de buurt van Barcelona gelegen en die stad is een goed alternatief voor een dagje cultuur, shoppen, voetbal en ander vermaak.

3. Camping Vilanova Park, Vilanova

Camping Vilanova Park is een camping gelegen bij de ‘Costa de Barcelona’ en dus wederom in de buurt van Barcelona. Vilanova Park wordt omschreven als een ideale camping voor vakanties met kinderen en als de dichtstbijzijnde kindvriendelijke camping nabij Barcelona. De Camping Vilanova Park is gelegen tussen Tarragona en Barcelona waar veel te doen is. De omgeving van deze camping leent zich uitstekend voor surfen, kanoën en onder meer zeilen. Veel van de benodigdheden hiervoor is ter plaatse te verkrijgen. Het luxe bungalowresort beschikt over 3 zwembaden, animatie en restaurants, de aanwezigheid van de vele sport en spelfaciliteiten zorgt ervoor dat er van alles te doen is. Ook is er een Nederlands animatie/entertainment team en een miniclub aanwezig. Camping Vilanova bevindt zich natuurlijk ook in de buurt van het strand!

Kindvriendelijke bestemmingen voor een vakantie in Spanje

Costa Brava

De Costa Brava is ook een zeer geschikte bestemming voor een kindvriendelijke vakantie in Spanje. Aan de Costa Brava vind je onder meer Lloret de Mar, Blanes en Tossa de Mar, waar veel zon, zee, strand en entertainment is te vinden. Tossa de Mar is de minder drukke versie van Lloret de Mar maar in beide plaatsen is veel te ondernemen (ook voor oudere kinderen).

Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië in Spanje, heeft meer dan 1,5 miljoen inwoners en is gelegen aan de Middellandse Zee. De stad vormt een ideale mix van omstandigheden die een trip naar de stad in ieder geval legitimeren. Barcelona herbergt veel culturele bezienswaardigheden als de Sagrada Familia, Casa Mila, La Rambla en het kasteel van Montjuïc. Dit in een mix met een geweldige kustlijn, de aanwezigheid van vele shoppingmogelijkheden, een geweldige voetbalclub met dito stadion, de ramblas en het overige entertainment staan garant voor een dag vermaak. Onder meer TripAdvisor ziet Barcelona ook als één van de meest kindvriendelijke plaatsen voor vakanties in Spanje. Meer informatie over Barcelona is onder meer hier te vinden. Zie ook: Spanje met kinderen voor meer tips en tricks. 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *