Tips voor het kopen van kleding voor jongens

Beste ouders, we begrijpen dat het soms lastig kan zijn om kleding te kopen voor jongens in de leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar. Jongens beginnen tijdens deze levensfase een beetje hun eigen mening te vormen en willen misschien niet echt meer luisteren als het gaat om tja eigenlijk alles. Iedere ouder wil graag dat zijn zoon er netjes bijloopt en geen oude versleten schoenen draagt naar school. Ondanks dat je zoon dat misschien wil.. zucht. Wat moet je er toch mee aan. In dit artikel geven wij tips over hoe je hiermee om kan gaan. 

Meegaan met de trends?

Waarschijnlijk is deze vraag een van de lastige dingen als ouder. Trends komen en gaan en zeker op het gebied van kleding. De ene keer zijn bepaalde jongens onderbroeken helemaal in en wil je zoon per direct boxershorts hebben van dit merk. Terwijl de andere keer het gaat om een bepaalde schoen. Natuurlijk kunnen we niet in de portemonnee van elke ouder kijken, maar we begrijpen dat je soms nee moet verkopen. Het is zeker niet altijd nodig dat je zoon mee gaat met alle trends. Een andere reden hiervoor is dat hij ook leert om een keer iets te dragen wat niet iedereen heeft. Zo ontwikkeld hij zijn eigen kleding stijl en dat draagt ook bij aan de ontwikkeling van zijn eigen persoonlijkheid. Dit gedrag stimuleer je waarschijnlijk liever als ouder in plaats van altijd, maar mee gaan met de trends. 

Zijn trends dan heel slecht? Nee, absoluut niet. Iedereen doet er wel aan mee. Alleen kinderen van 12 t/m 17 jaar zijn nou net eventjes wat gevoeliger hiervoor en denken dat je buiten de boot valt als je daar niet aan mee doet. Leer je kind daarom altijd aan dat het goed is om af en toe gewoon lekker iets anders te dragen. 

kleding voor jongens
Tips voor jongenskleding

Hoe vaak nieuwe kleding kopen?

Hoe vaak koop je nieuwe kleding voor je kind? Dat is een goede vraag en waarschijnlijk ook geheel afhankelijk van elke ouder. Er zijn hier geen algemene richtlijnen voor. Het ene kind is dolblij met nieuwe kleding terwijl de ander het prima vindt om zijn oude vertrouwde jas nog een paar jaar te dragen. Het belangrijkste is dat je kind er verzorgd uit ziet. Jongens hebben nog wel eens de neiging om iets te vaak dezelfde onderbroek te dragen. Als ouder zijnde is het goed om hier op te letten. Jongens boxershorts zijn er in zoveel soorten, maten en prints verkrijgbaar dat het volkomen onnodig is om elke dag dezelfde onderbroek te dragen. Laat je zoon zijn eigen ondergoed uitkiezen en wie weet stimuleert dit wel het gedrag om elke dag schoon ondergoed te dragen. 

Zelf kleding kopen of kleedgeld geven? 

Wij adviseren om je zoon rond 15-jarige leeftijd zelf een budget te geven wat uitgegeven kan worden aan kleding. Mocht je zoon het geld aan andere dingen besteden in plaats van kleding dan leert hij al op jonge leeftijd om te gaan met verantwoordelijkheid en het maken van keuzes. Daarnaast vinden jongens op deze leeftijd het vaak al leuk om zelf hun kleding te kopen. 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *