Vaderdag cadeau

Je bent vast op zoek naar een vaderdag cadeau, maar weet je eigenlijk de reden waarom wij Vaderdag vieren? Dat komt doordat er Moederdag gevierd wordt en daarom is er ook besloten om de vaders te eren op Vaderdag. Moederdag komt uit Amerika. Ene Anna Jarvis is er in 1914 mee begonnen nadat haar moeder was overleden. Zij vond moeders eens per jaar geëerd moeten worden en dat is haar ook gelukt. Een jaar later kwam Sonora Smart Dodd met hetzelfde idee, maar dan voor haar vader en en een jaar later werd dus ook Vaderdag in het leven geroepen. Vanaf 1939 heeft Nederland dat overgenomen. Zo wordt het tot de dag vandaag in Nederland gevierd.

Wat voor type is jouw vader?

In deze blog willen wij je helpen bij het vinden van de beste cadeau ideeën voor je vader op Vaderdag. Om jouw vader te verrassen op Vaderdag moet je op zoek gaan naar een cadeau dat bij hem past. Kijk daarbij goed naar welk type jouw vader is en laat je inspireren. Is je vader een avonturier, een carrièretijger of een king of his castle. Voor elk type vader is er wel een betaalbaar cadeau te vinden voor Vaderdag.

Avonturier

Het type avonturier houdt van reizen. Hij houdt van stedentrips, backpacken, skiën, mountainbiken en wandelen in de mooiste natuurgebieden en steden. Wanneer je vader een avonturier is, houdt hij vast ook van vissen. Je zult hem dus zeker blij maken met een vishengel of visspullen. Maar ook met een mountainbike, backpackspullen of een stedentrip.

Carrièretijger

Is jouw vader altijd druk in de weer met zijn werk. Doet hij alles met passie of heeft hij als zzp’er maar enkele vrije dagen en net iets te weinig tijd voor jullie. Welk vaderdag cadeau geef je hem dan? een drukke zakenman, gebruikt zijn telefoon de hele dag dus dan moet die de hele dag vol zijn. Ook tijdens het reizen. Een laadkabel of extern oplaadsysteem voor zijn telefoon is een van die cadeaus waar een vader die tot het type carrièretijger veel aan heeft.

The king of his castle

Een vader die veel in het huishouden doet of vaak klust in en rondom het huis wordt meestal the king of his castle genoemd. Dit type man neemt de huishoudelijke taken zoals: koken, wassen, strijken, schoonmaken en tuinieren op zich deels of geheel op zich. Vindt hij het tuinieren leuk, geef dan een boek over tuinieren. Is hij redelijk technisch en klust hij veel. Geef hem dan gereedschap om lekker te klussen. Lees ook het artikel over mannen cadeaus voor Valentijn.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *