Voorbereiden op zwangerschap

Eindelijk, het is zo ver, jij en je partner zijn het er over eens. Het is nu toch echt tijd geworden voor een kindje. Er zijn natuurlijk vele verschillende manieren om aan een kindje te komen, maar de meest voor de hand liggende mogelijkheid is toch door een kindje te gaan maken van jou en je partner.

Wanneer je hebt besloten om er voor te gaan zijn er een aantal zaken belangrijk om vooraf te bedenken en te regelen. Zo is het handig als je weet hoe je cyclus werkt. Op welk moment zijn jullie op jullie vruchtbaarst? Ofwel, wanneer heeft het het meeste nut om actie te ondernemen. Een vrouw is meestal zo’n twee weken na de eerste dag van de menstruatie op haar vruchtbaarst, dan vind de ovulatie plaats. Bij mannen maakt het over het algemeen niet heel veel uit, alleen is het het beste om geen strak ondergoed te dragen en daarnaast om om de 2 a 3 dagen tot een hoogtepunt te komen. Zo blijft het zaad het meest optimaal.

Daarnaast is het voor de vrouw belangrijk om rekening te houden met het rookgedrag en het alcohol gebruik. Het beste is natuurlijk om volledig te stoppen met beide, op het moment dat je probeert om zwanger te raken. De eerste 2 a 3 weken na de bevruchting is het namelijk nog niet meetbaar om te controleren of je zwanger bent.

zwangerschap kind
Hoe bereid jij je voor op jouw zwangerschap?

Daarnaast is het belangrijk dat de vrouw begint met het slikken van foliumzuur, dit verkleint de kans op een open ruggetje en andere aandoeningen bij de baby. Iedereen wilt natuurlijk het beste voor zijn of haar kind, dus het slikken van foliumzuur is dan een kleine moeite. Dit is bij de drogist of apotheek vrij verkrijgbaar.

Naast het stoppen met roken en alcohol drinken en het starten met het slikken van foliumzuur mag de vrouw de kattenbak niet meer verschonen op het moment dat zij zwanger is, dit wegens de toxoplasmose, wat schadelijk is voor de ongeboren baby.

Verder is het natuurlijk leuk om te gaan bedenken hoe je familie, vrienden en kennissen op de hoogte gaat stellen van dit heugelijke nieuws. En of jullie het geslacht willen weten en of jullie bepaalde testen voor het aantonen of het uitsluiten van syndromen bij de baby willen laten doen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *