Verstoppertje het wordt gespeeld van jongs af aan. Zelfs als baby vinden kinderen het al leuk als hun ouder het gezicht verstop achter de handen om vervolgens “kiekeboe” te zeggen. Het is een soort verstoppertje, maar er zijn nog veel meer verschillende vormen verstoppertje om te spelen. In de tuin, op het schoolplein of in het bos.

Welke verschillende vormen verstoppertje zijn populair

Verstoppertje met een spiegel, het spel wordt gespeeld als het ouderwetse verstoppertje alleen heeft de zoeker een spiegel in de hand, en alleen door deze spiegel mag de zoeker op zoek gaan naar verstopte personen.
Omgekeerd verstoppertje, verstoppertje op de omgekeerde manier. Ëén persoon verstopt zich, en de rest van de groep gaat deze persoon zoeken. Als iemand de verstopper gevonden heeft, voegt deze zich bij hem zonder iets te zeggen. Als de hele groep de verstopper gevonden heeft kan het spel opnieuw gespeeld worden. De eerste vinder is dan de verstopper.

Leeftijdscategorie om verstoppertje te spelen

Jonge kinderen vanaf drie jaar beginnen al met verschillende vormen van verstoppertje spelen. Vaak blijven de kinderen op deze leeftijd nog in het zicht staan, waardoor het niet echt verstoppen is.

Vanaf vier jaar krijgen ze het besef dat de bedoeling van verstoppertje is, om zich daadwerkelijk te verstoppen en stil te houden, totdat de zoeker ze gevonden heeft.