Wat te doen als ik zwanger ben?

Gefeliciteerd! De kans is groot dat je op deze blog hebt geklikt aangezien jij (of je partner) in verwachting bent van een kindje. De stap van zwanger worden kan aardig groot zijn als je nooit eerder zwanger bent geweest, en het brengt allemaal leuke en minder leuke avonturen met zich mee. Als je niet voorbereid bent op een kindje zou je hoofd ook kunnen overlopen van gedachten: wat moet ik allemaal regelen voor, tijdens en na dat ik ben bevallen? Deze blog helpt je met wat handige tips. 

Zoek een verloskundigenpraktijk

De eerste stap in je zwangerschap is het zoeken van een verloskundigenpraktijk. Deze praktijk is de basis van je gehele zwangerschapsperiode en de plek waar je op kan terugvallen als je bepaalde klachten hebt, je dingen niet begrijpt of als je een zwangerschap echo laat maken. Ook is het belangrijk dat je het goed kunt vinden met je verloskundige en dat je het gevoel hebt dat je bij haar je zorgen kwijt kunt. Soms is het namelijk prettig om je directe omgeving niet constant te belasten met problemen, en er is ook een grote kans dat zij geen antwoord kunnen geven waar jij op dat moment op hoopt. Dit kan liggen aan een gebrek aan expertise: iets waar een verloskundige wel veel van heeft.

verloskundigepraktijk
Wat te doen bij zwangerschap?

Lees over andere zwangerschapsverhalen

Hiernaast is het fijn als je weet wat je te wachten staat tijdens je zwangerschap. De negen maanden gaan namelijk zeker niet altijd over rozen, al lijkt dat van de verhalen die in de ronde gaan soms wel zo te zijn. Er zijn tegenwoordig veel blogs die je antwoorden kunnen geven op je vragen, of waar de niet zo rooskleurige kant van de zwangerschap wordt belicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vervelende kwaaltjes, angsten, onenigheden met je partner en de bevalling zelf.

Creƫer een gezonde levensstijl

De laatste tip is gaat over de levensstijl die jij als zwangere vrouw momenteel hebt, en waaraan er mogelijk wat dingen moeten veranderen. Je kunt namelijk bepaald voedsel niet eten als je zwanger bent, en je moet stoppen met drinken en roken. Ook is het goed voor je baby als je goed in beweging blijft. Je moet dus niet denken dat je tijdens je zwangerschap alleen maar kunt zitten, al mag je natuurlijk jezelf wel meer rust gunnen dan normaal.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *