Zo creëer je een stoere kinderkamer

Een stoere kinderkamer inrichten is best wel een klus. Welke kleuren en thema kies je? Hoe richt je de kamer leuk in? Om je hiermee op weg te helpen lees je hier de tips om een stoere kamer voor je kind te creëren.

Maak een moodboard

Allereerst is het handig om te beginnen met een moodboard. Een moodboard is een (digitale) collage waar je al je inspiratie verzamelt. Deze vind je eenvoudig op websites zoals Google, Pinterest en Youtube. Betrek je kind ook zeker in dit proces. Laat hem of haar meehelpen met zoeken naar leuke afbeeldingen. Of maak zelf een moodboard en laat deze vervolgens zien aan je kind. Voor een stoere look maak je gebruik van robuuste materialen, zoals steigerhout. Verwerk ook deze in je moodboard. Zijn jullie het samen eens over een bepaalde stijl? Dan is het tijd voor stap twee, het kiezen van de kleuren en thema voor de kamer.

Kies je kleuren en een thema

Het is aan te raden om vooraf kleurencombinaties samen te stellen. Kies eerst een basiskleur uit en vervolgens een accentkleur. Bij het aanschaffen van de inrichting en behang of verf kun je hier straks rekening mee houden, zodat je een mooi geheel creëert. Vervolgens kies je met je kind een thema. Probeer hierbij voor de iets meer neutrale thema’s te kiezen. Je kind wisselt namelijk nog veel van interesses, dus is het beter om voor een thema te kiezen dat hij of zij ook over enkele jaren nog steeds leuk vindt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een jungle thema.

Kamer voor kinderen
Kamer voor kinderen

Inrichting van de stoere kinderkamer

Als je het thema en de kleuren eenmaal hebt bedacht, dan kun je beginnen met de inrichting van de kamer in deze kleuren en thema. Voor een stoere kamer kies je voor stoere meubels en materialen. Bij verschillende (web)winkels is deze inrichting te vinden, bijvoorbeeld bij by MM Store kinderkamers. Begin met een bed, bureau en kast in het gekozen thema. Vervolgens maak je de stoere kamer helemaal af met bijpassende accessoires.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *